tisdag 15 september 2009

Har ni tänkt på att även små obetydliga saker kan betyda mycket,som tex sådana här gamla trärullar. Dessa har ett A och märkt Alingsås så troligen kommer de ifrån bomullsväveriet som Jonas Ahlströmer startade.Det finns naturligtvis inte kvar men huset finns och är ett museum.
Det här hästhuvudet är hur tungt som helst,gjort i gjutjärn,så det kan mycket väl stå ute.Jag tycker att det är vackert.Apropå hästar jag skall börja rida. Nu tänker ni säkert gamla människa vad skall det vara bra för,hm....det kan man ju fråga sig,men jag har nog alltid varit lite tokig. Dykarcertifikat tog jag strax före 50,när jag fyllde 50 fick jag ett tandemhopp i fallskärm av mina barn,det var en fin present,lite utmaningar sätter guldkant på livet.
Önskar er alla en fin dag.

9 kommentarer:

Livet på Berget sa...

Det är roligt med saker som har sin historia, därför tycker jag att gamla saker är roligare än nya. Klart du ska börja rida, man ska ju göra allt som är kul, man lever ju bara en gång. Har ridit och haft häst i många år, det är underbart! Har även dykcert i några olika nivåer och det har jag hållt på med massor men slutade då jag fick barn. Tänkte att man kanske inte ska riskera livet allt för ofta nu när man har ansvar:).
Må gott!
Kram
/Sara

hemma hos lilla mej sa...

Vilka fina saker du visar.Sen är det ju så himla kul med saker det finns en i historia bakom-Jag Tycker oxå att du ska börja rida igen.Ja man ska göra grejer man trivs och mår bra av.Ha en mysig dag Kramizar ~~~~~RITA~~~~.

Tant Brun sa...

Du har så mycket vackra saker, jag bara undrar var du får plats med allting? härhemma kan jag inte förvara så mycket grejjer,men det skulle vara kul om man kunde..
Kram Bibban

Vit som snö sa...

Vackra saker- både stora o små! Hästhuvudet var såå vackert tycker jag. Vad kul att du ska börja rida, det är hääärligt! Mina tjejer rider o jag gjorde det förr men har slutat nu.
Gillar din fina trädgård också med vackra pumpen, mysiga mobilen o söta blompinnen!!
Duktig är du!!
Kram Cilla

Anonym sa...

Ohhh så roligt attbörja rida...det har jag gjort i många år, det är så rogivande med en härlig skogsritt eller en tur på stranden.
Verkligen ett vackert hästhuvud du har, det ger mig en ide´ till att måla om ett brunt järn hästhuvud som jag har i butiken till vitt.

kram Pernilla

Maud sa...

Börja rida låter som en bra ide... har ju en gäng hästar här....
Tack för att du kikade in hos mej ....så hittade jag dej....
Ha det gott!
Kram Maud

Anonym sa...

Hej Agneta!
Tack för besöket hos mej och det är helt sant som du säger, ingen idé att bli bitter, då "förlorar" man sej själv...

Vilken jättefin blogg du har, jag har kikat lite =)

Tycker att du gör helt rätt i som börjar rida, det är bra för både kropp och själ. Jag red mycket för några år sen, mamma hade islandshästar då och det är helt underbara hästar!

När mina ungdomar är klara med sitt, det är bara ett läsår kvar, så ska jag ta tag i det här med ridningen igen, tror att det kan vara ett bra sätt att träna upp balansen igen...

Önskar dej en fin vecka och välkommen tillbaka!

Kram Maria

Anonym sa...

Hej vilken äventyrare du är, jag skulle vilja prova på att rida men då ska det vara på de små russen( eller vad de kallas).Jag har en sådan trärulle som jag handlat hos dej med ett A på:)
Soffan är klädd med ett möbeltyg som är lite tjockare än linne och iköpt på skroten i Kinna.
Ha det så gott o Tack för titten hos mej!
Kram Agneta

mariaK. sa...

Jättefina trådrullar, och hästhuvudet med!
Jag blev jätteglad då jag fick lite gamla trärullar från min mormor. De är ju så himla fina och med så vackra etiketter på!
Men va kul att du ska börja rida!
När jag för många år sedan jobbade på ridskola, hade jag ett jättehärligt gäng med vuxna nybörjare(fick tom en teckning av en av mina elever, precis som barnen brukar göra:-) )men jag måste varna dig! Har man väl börjat, så blir det som en drog, om än en hälsosam sådan ;-)
Lycka till!/Kram, Maria