måndag 31 augusti 2009

Inredning, första rummet i det nya huset är helt klart. Dopklänning,någon eller några barn har fått sina namn i denna klänning,den är köpt på tradera,så jag vet inte vem eller vilka. En fotogenlampa är väl inte fel,det kan ju bli strömavbrott.
En brevvåg kanske behövs någon gång,annars är den fin att se på. För några år sedan köpte jag dessa konsoller jag tyckte om dem och trodde att de skulle komma till andvändning någon dag. Nu har den dagen kommit,sambon fixade hyllan och här är resultatet.

söndag 30 augusti 2009

En dröm....... för vacker för att vara sann, eller kan det någonsin bli så. Nyligen gjorde jag något som jag inte brukar göra,nämligen att köpa saker från en kund. Anledningen är den att jag förmodligen skulle betala för mycket och på det viset gå back. Hur som helst kunde jag inte motstå dessa saker.Jag tänker att behålla dem för egen del,det är ju så med vissa saker att man blir helt galen i dem. Flaskorna kommer från England,jag har aldrig sett sådana,visst är de häftiga? Kolsyrat vatten har de varit i dessa,det ligger en liten glaskula i flaskhalsen,den hade väl någon funktion.
Man kan ju undra varför bottnarna på dessa gamla flaskor är rundade.
Märkningsband i sin orginalask,tänker nog att sy på dem på något men vet ännu inte vad det blir.
Tvålasken är gjord i papp,hur fin som helst.
En plåtask i från Alingsås,jag går i gång på sådant här som Ernst skulle ha sagt. Nu har ni fått se lite av mina skatter.Kostnaden skall vi nog inte gå in på,hade man haft tur och hittat dessa saker på loppis så hade det så klart blivet billigare.

fredag 28 augusti 2009

Det lilla växthuset hittade äntligen sin plats......
Det gjorde även dockan,
det var i våras jag köpte henne på auktion,
hennes kropp är av tyg och armarna saknas
men jag tycker att hon är mycket charmig
eller hur?
Här är det tomt i växthuset
och jag grunnade vad som skulle
passa att sätta i det.
Dockan fick sitt hem i växthuset,
jämte Cornelia,jag tycker att de passade ihop.
Även oljetrycket på kvinnan ovanför passar in,det är nästan som de tre är lite lika.

onsdag 26 augusti 2009

Änglar..... visst finns de,kanske i olika skepnader och lite överallt,men nog finns de.
Det är många som gillar att samla på änglar,det finns massor att välja på, man kan nog säga att finns en ängel för varje smak och plånbok.
Änglatrumpet.....
de här är faktiskt från förra hösten de blommade långt, in på hösten,de ser lite bruna ut men det är. ju inte så konstigt.
Det svåra är att vinterförvara dem,växthuset blir för kallt.
De är över två meter så de kräver plats.

måndag 24 augusti 2009

Rosor trivs inte i min trädgård....men denna växer i en kruka så den har jag haft i flera år nu. På vintern står den i växthuset och hittills har den klarat det.Det är synd att jag inte lyckas med rosor,det är en så vacker blomma och blir fina att torka.
Smaken ändrar sig även när man är vuxen,det fanns en tid när jag fick för mig att jag inte tyckte om rosor........
konstigt nu älskar jag dem.
Då samlade jag på blått glas,nu är jag inte alls förtjust i blått,här hänger i allafall några blå fiskekulor,jovisst jag har fler blåa saker och tycker väl att det kan göra sig bra.
Men det är väl kanske tur det att man ändrar sig.

lördag 22 augusti 2009

Lördag en ledig dag...varit i min butik,det var faktiskt en del att göra.Det gör mig mycket glad,vädret var ju så där lagom ni vet inte för fint eller för dåligt,bara så där perfekt shoppingväder. Som sagt trodde jag på en mycket lugn lördag,lönen har inte kommit än,men det var ändå bra.
Två härliga gamla barn vagnar har vi,här är en utav dem.
En skall vi behålla och ställa i det nya huset,men om det blir denna eller den som är i korg vet jag inte ännu.
Vid stängningsdags blev det i allafall en behövlig kaffeskvätt.
Idag gjorde jag något som jag ej brukar göra.Jag köpte saker av en kund,det mesta för egen del, jag kunde bara inte motstå,skall fota så ni får se.
Vad vore livet utan dessa underbara charmiga gamla grejor.
Några bilder på en våg med ägg får avsluta denna lördag.

onsdag 19 augusti 2009

Idag har jag haft öppet i butiken,det har varit en härlig sensommardag.....
För ett tag sedan visade jag några "nyhetsägg" här kommer en "nyhetsdocka" gamla dagstidningar går att använda till mycket,det är lite pyssel att klippa och klistra.
När jag tittar på dessa bilder så slår mig en tanke "dockan" har både en bak och framsida precis som i livet.För just så är det med det mesta,ibland när man står inför något nytt och skall välja så är det just så,positivt,negativt,vilket blir bäst???
Snöre? Kan man blogga om det,?Ja varför inte jag skriver om det jag gillar,det är en kul inredningsdetalj,det finns de som samlar på gamla påsar så varför inte på ett stort härligt gammalt snörnystan.Det är charmigt med lite udda saker,kommer det i rätt miljö kan det bli hur bra som helst utan att kosta en massa.

måndag 17 augusti 2009

Några små kära ting.... Hjärta gjort av spansk mossa med torkade klöverblommor.
Wattholma ängel.
Strumpeband hur söta som helst,helt oanvända,jag har även livstycken till barn,skall ta lite kort på dem så jag kan visa.
Små skor,så näpna,jag tycker det är så kul att samla på sådana saker,det tråkiga är att det är sällan sådana saker kommer på auktion.
Hinner tråkigt nog inte att skriva något mera,skall måla lite möbler fortsättning följer.....
Gubben nu igen.....man skulle kunna tro att jag har blivet "gubbsjuk" Det är så roligt att visa bilder från det nya rummet,det är så ljust och fräscht så jag får inte nog.Eftersom gubben är en linslus så är han med på ett hörn men det gör väl inget??
Jag befinner mig i en "målamöblerperiod" får se hur länge den varar,stolen här är ett resultat av detta tillstånd.
Då var det väl dags att visa ännu en skyltdocka...Felippa,hon är kanske inte lika söt som de andra men som ni vet så gillar jag ju att samla på dem.Fast jag har faktiskt inte lyckas med att hitta någon manlig ännu iallafall.Blev lite glad när jag läste förra numret av Vakre Hjem där var det en familj som också hade flera skyltdockor,så det är inte bara jag som är tokig.