onsdag 12 augusti 2009

Kvinnlig fåfänga något nytt?.....Knappast,jag bläddrade i några veckotidningar från början av 1900-talet,javisst man kunde redan då.Skillnaden är väl att man inte tog till kniven så som idag.
Det är otroligt att tidningar som är över hundra år kan hålla sig så fina,det måste varit en fantastisk bra kvalité både på papper och färg tryck.Det finns så mycket vackra gamla bilder i färg,jag får nog återkomma med lite Julmotiv.
Priserna verkar ju vara hyfsade,eller kanske inte det är ju över hundra år sedan,en krona måste varit värt en hel del då.
Det skulle vara intressant att veta hur man tillverkade dessa tvålar och krämer,det fanns väl inte så mycket kemiska medel på den tiden,så det borde innehålla massor av naturliga in grenser.

3 kommentarer:

Helan sa...

Heeij.. wow, såna härliga bilder från den tidningen.. ser fram emot fler fina bilder.

Hoppas allt är bra med dej. Kram på dej. Helén.

Atelje Skärvan sa...

Hej Helan!
TACK FÖR KOMMENTAREN,DET ÄR ROLIGT ATT FÅ.
dET ÄR EN KONSTIG DAG IDAG...DET ÄR PRECIS ETT ÅR SEDAN MIN MAMMA DOG.
HOPPAS ATT ALLT ÄR BRA MED DIG VI HÖRS.
KRAM AGNETA

Vit som snö sa...

Tack för titten hos mej! Har haft en bloggpaus som blev längre än tänkt men nu är jag här o då är det extra kul att hitta en ny blogg!! I sommar var vi just i Alingsås o jag föll verkligen för er underbart söta stad! Hoppas komma dit igen! Vad spännande att se hur ert husbygge framskrider. Vi har också ritat o byggt vårt hus själva, man får en extra känsla för huset då!
Ha det gott! Kram Cilla