torsdag 30 juli 2009

Ny gjord keramik....fat,kannor och koppar.
Det är alltid lika spännande att öppna ugnen när bränningen är färdig.Fast det är inte så vanligt att något går sönder i glasyrbränningen,det är istället första bränningen (skröjbränningen) det kan hända tråkiga saker.
Nyligen gick en stor hand som jag hade lagt ner mycket arbete med sönder,då bli man inte glad.
Var rädda om varandra och njut av dagen.
Agneta

onsdag 29 juli 2009

Igår var jag hundvakt, min son och hans familj har skaffat en vakthund....nåja inte riktigt än,men liten blir stor.Det är bedårande sött med en valp,fast det är ett stort ansvar.Hur som helst sysselsatte han mig hela dagen,när han inte tog sig en tupplur.

tisdag 28 juli 2009

Min mor
Rötter...en del av mina,när min mormor fyllde 50 år,kom Göteborgstidningen dit och fotade
och skrev en artikel.Varför undrar ni,jo min mormor och morfar fick 16 barn just det ni läste rätt.Min mamma berättade att en del av hennes systrar skämdes över att de var så många barn.Några rader ur tidningsartikeln:En mor med sexton barn-ser inte hon försliten och arbetsmärkt ut?Det borde hon göra men det gör inte fru Alma Andersson (född Kilander)Hon ser nästan ut som en ungdom. Artikeln är från 1936.
Morfar
Mormor
Två av barnen fattas på denna bild,de var inte hemma. En av sönerna skrev en sång.
För vår mamma jag här vill tolka med några enkla men sanna ord. Nu halva seklet det har försvunnit,men som en flicka du ändå är. En sol du är uti barnaskaran,en sol som lyser av kärlek varm. Ej vill du byta med någon annan,fast arbetet tynger ner din arm.Och barnen här nu sin hyllning bringa på högtidsdagen till lilla mor.
Ditt liv ej varit en dans på rosor,men ej en klagan vi hört från dig.Rak i ryggen har du fått många gloser för barnaskaran som blev så stor.
O,mamma kunde vi ge tillbaka,vad du försakat och givet oss!
Vi skall försöka,vi skall försaka, ty snart ditt hår bliver silvergrått.
Då,mamma,få vi försöka alla betala något av vad vi fått.
Nu mamma slutar vår enkla hyllning.Ditt livsarbete har blivet stort,men livets mödor de har sin mening,till Gud du kommer för vad du gjort.

söndag 26 juli 2009

Husbygget går sakta men säkert framåt,här kläds torntaket med plåt.När det är klart är det meningen att en lyftkran skall sätta det på plats på tornet.
Här svävar en ängel framför en bambu,det finns en damm som inte kom med på bilden,nu har vi bara en fisk kvar i den det är en karp han känner sig nog ensam vi måste köpa några fler.
Några foton från trädgården,jag förstår inte vad alla vackra liljor har tagit vägen,det kan nog vara rådjuren som har dragit upp dem.Synd det fanns många olika sorter.

fredag 24 juli 2009

Jag kan inte låta bli att göra lite reklam för min sambos målningar,han är hur duktig som helst.Här är två porträtt av Greta Garbo samt ett porträtt av en orangutang som föddes i Borås djurpark.

torsdag 23 juli 2009

Visar lite av min egentillverkade keramik,jag har glaserat lite nya saker som just nu håller på att brännas.Det är alltid lika spännande att öppna och se resultatet,ibland blir det inte alls som man tänkts sig.
Porträtt av min hund som inte finns längre men det var en kär vän,man glömmer aldrig sina husdjur.Det härliga med att ha en hund är att man i alla väder kommer ut och rör på sig. Så när jag blir pensionär får det nog bli en ny hund.

onsdag 22 juli 2009

Hjo ligger så vackert vid Vätten dessutom så finns det gott om vackra trähus med snickarglädje och torn,helt i min smak.
En utflykt till Hjo på sommaren har nästan blivet ett måste för min del,vi brukar åka dit och titta på hantverksmässan.

tisdag 21 juli 2009

Lite trädgårdsbilder,vatten så härligt lugnande.Det är så kul att se småfåglarna när de badar.
Våran tomt är kuperad så därför fick det bli en trappa.Fast den passar in tycker jag.
Här står en så kallad fästmanssoffa,jag tycker inte att den har fått någon bra plats ännu.
Då var det dags för en ny presentation, Cornelia heter hon inköpt på Tradera och hämtad i Vårgårda.Hon hade inget hår så jag fick köpa henne en peruk.
Jag har en syster som är bosatt i Tyskland sedan många år,hon och hennes man har ett tjusigt hus med en minimal inredning,hur som helst blev de så förtjusta i mina skyltdocker så nu vill de ha en i sin hall.

måndag 20 juli 2009

Skrivbord före och efter.Jag måste erkänna att jag i vissa lägen är emot att måla gamla möbler,men det här skrivbordet i ek blev helt fel i det nya rummet.Det kändes helt rätt att måla det.Nästa projekt blir att måla ett gammalt arkivskåp som en gång i tiden stått på posten.Det blir härligt att få det klart så kan jag sortera papper och få lite ordning.
Den gamla skrivmaskinen kom till sin rätt och får sällskap av en jämngammal telefon samt en brevpress. Jag känner mig helt nöjd det bästa av allt är att även sambon tycker att detta blev bra,normalt tycker han att man inte skall måla gamla möbler.Fast när det var färdigt sa han att jag kunde måla mera när det blir så fint.Det tackar jag för,här skall målas!!
Då var den slut för denna gången semestern alltså,men jag skall inte klaga har sparat en vecka som jag skall ta ut i augusti,det skall bli skönt....

söndag 19 juli 2009

Jag har sytt några kuddar,det var inte lätt på denna symaskin,nej nu skojar jag med er jo jag har sytt kuddar men inte med denna antika maskin.Den är så näpen och fin undrar just vad man har sytt på den,förmodligen kläder. Det ser ut som en manglad katt men jag lovar det är det inte,jag har testat att tova ull,det var hur kul som helst.Det här är alltså en halsduk istället för en rävboa,vad tycks?
Det är första gången jag syr runda kuddar av någon anledning bli det fyrkantiga,fast den ena blev jätte stor men det gör inget.Bilderna är sådana som man stryker på,jag känner mig nöjd med mitt verk.

lördag 18 juli 2009

Små änglar som ligger på kakelugnen visst ser det ut som om de ber.Undrar just om det är lite mera sol som de ber om. Ett sådant där helt underbart gammalt fiskenät hänger i taket i Magasinet där vi har gamla möbler till försäljning.
Idag har det regnat rejält då är det extra mysigt att tända ljus.
Visar lite bilder från gården där Ateljé skärvan ligger.