tisdag 28 juli 2009

Min mor
Rötter...en del av mina,när min mormor fyllde 50 år,kom Göteborgstidningen dit och fotade
och skrev en artikel.Varför undrar ni,jo min mormor och morfar fick 16 barn just det ni läste rätt.Min mamma berättade att en del av hennes systrar skämdes över att de var så många barn.Några rader ur tidningsartikeln:En mor med sexton barn-ser inte hon försliten och arbetsmärkt ut?Det borde hon göra men det gör inte fru Alma Andersson (född Kilander)Hon ser nästan ut som en ungdom. Artikeln är från 1936.
Morfar
Mormor
Två av barnen fattas på denna bild,de var inte hemma. En av sönerna skrev en sång.
För vår mamma jag här vill tolka med några enkla men sanna ord. Nu halva seklet det har försvunnit,men som en flicka du ändå är. En sol du är uti barnaskaran,en sol som lyser av kärlek varm. Ej vill du byta med någon annan,fast arbetet tynger ner din arm.Och barnen här nu sin hyllning bringa på högtidsdagen till lilla mor.
Ditt liv ej varit en dans på rosor,men ej en klagan vi hört från dig.Rak i ryggen har du fått många gloser för barnaskaran som blev så stor.
O,mamma kunde vi ge tillbaka,vad du försakat och givet oss!
Vi skall försöka,vi skall försaka, ty snart ditt hår bliver silvergrått.
Då,mamma,få vi försöka alla betala något av vad vi fått.
Nu mamma slutar vår enkla hyllning.Ditt livsarbete har blivet stort,men livets mödor de har sin mening,till Gud du kommer för vad du gjort.

1 kommentar:

Liten Bod sa...

Hjälp! 16 barn.... Jag tyckte att det räckte bra med två, i alla fall när de var mindre :)Så fint skrivbordet blev, jag snabbkollade lite neråt. Jag använder bara färgsprutan när det är snirklar eller rotting, annars går det faktiskt lika fort med pensel eftersom det blir så tunnt att det går åt många lager. Dessutom är vår kompressor inte någon värsting, så trycket blir inte så högt. Men till korgar är den kanon! Kram, Tina