onsdag 31 mars 2010

Påsken är här, sommartiden gör att kvällarna blir ljusare.
Det är så kul att göra ägg så jag glömmer helt enkelt att arbeta med min keramik,det är väl så att jag behöver paus men den har varit ovanligt lång i år.
Fast nu börjar jag faktiskt att längta till drejskivan,men lite mera inspiration krävs för att ta mig dit. Då passar det bra att pyssla med lite annat som tex ägg.Jag tycker som så många andra att ägg kan man dekorera med hela året om dom inte är så där typiskt påskiga.
Må så gott önskar Agneta

måndag 29 mars 2010

Vårstädning och här är dom.....
Pulsvärmare som jag stickade förra året,de hade ju varit sköna denna vinter. Nu lägger jag undan dom det kan ju bara inte bli mera vinter!!! Eller hur?
Jag återkommer så fort som möjligt med lite ägg istället.Till dess var rädda om varandra.
Agneta

torsdag 25 mars 2010

Vad döljer sig bakom dessa dörrar.... Så småningom skall det bli ett "dressingrom" inget jätte stort men ändå,där finns fönster och plats för en korgstol. När det är färdigt skall ni så klart få se det, då kommer dörrarna att öppnas.
Dörrarna är som ni ser gamla vi vill få in charmen i huset,ovanför sitter ett halvmåne fönster med spegel.Dörrarna och fönstret skall målas i vitt.
Rakt fram i torndelen skall en spiraltrappa i gjutjärn monteras så att man kan gå upp i tornet och njuta av utsikten.
Så skönt det skall bli att sitta här vid ett gammalt slagbord på en balbostol,som ni förstår har jag i fantasin redan möblerat.Det gäller ju att hålla sina drömmar vid liv så man står ut med byggtiden.
Imorgon är det fredag och jag önskar er alla en trevlig helg.
Agneta

söndag 21 mars 2010

Det var något bekant med denna "fula" mugg...... Så jag vände på den!!Oj den har jag ju gjort en gång i tiden.Det var nnämligen så att jag var på loppis i höstas och hittade denna mugg.Det visade sig att det var en av mina första muggar som jag drejade för cirka 20 år sedan.Ni kan ju förstå att det kändes konstigt.Min första tanke var fy vad ful den är jag ställer tillbaks den på hyllan och går vidare.Men den kostar ju faktiskt bara 5:-,köper jag inte den kommer jag att ångra mig.Trots allt var jag säkert stolt när jag gjorde den och dessutom har någon köpt den av mig. Så nu nu står den i min verkstad som ett litet minne.Men ni kan säkert förstå min känsla när jag såg mitt namn under den. Ja att gå på loppisar är mycket spännande och givande,håller ni med mig?

Agneta

onsdag 17 mars 2010

En inredningsdetalj.......Våran "portal"drygt tre meter hög,det är min sambos verk,skall erkänna att jag har varit skeptisk till detta men nu när den är på plats så måste jag erkänna att det blir bra.
Den stora frågan är vad skall man ställa i den?Kanske en stor växt,eller en staty vi får se vad det blir.Det skall sitta en lampa uppe i valvet där hålet är.
I botten har vi lagt skiffer som blev över från ena väggen i badrummet.
Allt gott till er alla.
Agneta

söndag 14 mars 2010

Så här blev den.... När jag köpte den var den svart men nu vit och mycket finare tycker jag,vad tycker ni?
Sambon hade förberett för en traditionell handukstork som sitter på väggen med värme i. Nej sa jag och han fick ge sig,nu tycker han att denna blev bra.
Ibland måste man bara stå på sig.
Det känns bra när det blir som man har tänkt sig.
Nu har jag börjat att måla en kandelaber,resultatet kommer snart.
Önskar er alla en bra vecka.
Agneta

onsdag 10 mars 2010

Nu har jag bestämt mig....... Tänker skaffa mig en ny katt,det är så tomt efter Selma,så hette katten jag hade. Men det är inte helt lätt,jag vill helst ha en kattunge,har svarat på en del annonser på blocket men det verkar som det är vanligt att säljaren inte tar bort annonsen fast katterna är tingade. Så jag får leta vidare,kanske är det någon av er som kan ge mig ett tips.
Allt gott till er alla
Agneta

tisdag 9 mars 2010

Ljuset är annorlunda nu när våren är på gång.Jag var ute och tittade i min verkstad,nu tänker ni nog måste hon gå ut dit för att se ljuset. Så är det eftersom jag bor mitt i en byggnadsplats,det gamla huset är kvar i det nya.Att vi har valt att göra så här är för att slippa flytta under bygg tiden.Sedan har det hänt saker som gör att bygget tar mycket längre tid än planerat men så är det ju med livet allt kan man inte planera in. Vi räknar med att kunna flytta upp till övervåningen i juni och riva det gamla huset i augusti,detta får vi hoppas på.
L
Önskar er alla en fin vecka.
Agneta

lördag 6 mars 2010

Äggtider........... Vad sägs om olika sorters ägg? Det första är ett kaptensägg,gjort av en kopia av besättningen på ett fartyg från 1744 som seglade från Göteborgs hamn.
Tjärsnören runt de små äggen så luktar dom rätt.
Änglaägg och nyhetsägg,spetsägg ej med på bild,man kan tänka sig notägg,monogramägg,nummerägg,är det äggtider så är det.När jag känner mig bättre ifrån förskylningen så skall jag nog pyssla lite.
Jag fick iallafall en ide idag,tänkte göra ett par änglavingar,vi får se om det blir som jag har tänkt mig.Fördelen med att vara sjuk och ha tråkigt är att en och annan ide föds. Önskar er alla en bra helg.
Agneta

fredag 5 mars 2010

Fredagsnys..... nej jag stavar faktiskt inte fel för mig är det tyvärr så.Jag har fått en ordentlig förskylning,men jag önskar er alla en mysig helg.

måndag 1 mars 2010

Tycker ni liksom jag att nu räcker det med kyla och snö??
Istappar och massor av snö,svårt att tro att det snart är vår.Jag brukar alltid beskära träden i februari men inte detta året det går ju knappt att ta sig fram där ute.
Efter en tung dag på arbetet orkar jag inte att göra något vettigt här hemma fast det finns hur mycket som helst som skall göras.
Så här sitter jag nu vid min dator,ja ja ibland måste man bara få göra ingenting.
Agneta