söndag 28 februari 2010

Liten inventering i mina gömmor.......... Lyckan är att komma över sådana här gamla oanvända prylar. Livstycket nedan är lite slitet men det gör inget det är ett sådant fint handarbete.
När jag var liten hade jag ett sådant här linne med strumpeband,inte bekvämt men visst är det jätte sött.Vad glad man var när kalastrumporna kom (strumpebyxor) Ni som är i min ålder kommer säkert i håg att de hette så när de kom på 50-talet.
Gamla härliga snörkorsetter är jag lycklig ägare till,när huset blir helt färdigt skall jag se om jag hittar en lämplig plats att hänga upp några som prydnad.
Jag hoppas att ni alla får en bra vecka.

onsdag 24 februari 2010

En drottning har landat i mitt badrumsfönster........ Badrummet är inte helt klart men jag kan inte låta bli att börja med inredningen,så nu har jag sytt gardiner och satt upp.Testar lite vad jag skall ha i fönstret.
Skall det vara rosett på stången?Eller skall det kanske vara ett par spetshandskar av äldre datum?Vad tycker ni?
Taket skall målas två gånger till,när målaren känner för att komma.Det skall hänga en kristal lampa här.
Den här kronan skall inte vara här den blev för liten,har lite andra planer vi får se.Nedan ett inbyggt akvarium,jag tror att jag kommer att stortrivas i detta "rum".
Badkaret skall komma nästa vecka,hörnbadkar med massage,så skönt för en trött rygg.
En fondvägg i sten,här skall tvättstället vara. Vi letar efter ett gammalt skåp att bygga in tvättstället i,konstigt att det skall vara så svårt att hitta ett lämpligt.
Badrummet växer fram här är golvet lagt,det blir ljusa färger.
Nu blev det hela i fel ordning så går det när man har bråttom,jag återkommer när det hela blir mer färdigt så välkomna tillbaks.

söndag 21 februari 2010

Invigning av en nybyggd skola med dans uppvisning,många tal,nationalsång och det bjöds på tårta och saft. Byborna gladde sig verkligen.
Här har målningsarbetet kommit igång på en nybyggd skola i en by i amazonas.Eftersom skolorna är byggda av svenskar så målas de alltid i rött med vita knutar.

torsdag 18 februari 2010

Några vintriga bilder från trädgården.
Det hände en mycket sorglig sak med våra fiskar som vi har i en damm utomhus,vi hade tagit upp dem och lagt dem i ett akvarium som vi har i växthuset.
Utan att vi hade märkt något så hade det ramlat i två möss och drunknat i akvariet vilket innebar att vattnet blev dåligt och våra fiskar dog.Sådant känns inte bra,andra år har de varit ute även på vintern men i år tog vi in dem så hände detta.
Vintern vill inte släppa taget,men fåglarna känner på sig att våren närmar sig,härligt att höra deras kvitter.
Visst har det varit en fin vinter,skriver jag som har missat den värsta kylan.
Under tiden som jag var i Colombia så har nästan badrummet blivet klart.
Jag skall gå runt och
ta lite nya kort så får ni se resultatet.
Badkaret kommer vecka nio,hoppas bara att det inte blir mer försenat.
Önskar er alla en trevlig helg...

onsdag 17 februari 2010

Även om man bor i djungeln i amazonas kan man vara intresserad av inredning,denna bilden tog jag på en av mina promenader.Man har tagit vara på tomma vattenflaskor och planterat växter i.
Vilda apor men ändå så orädda,jag sitter i båten och matar den.
En liten flicka som har fått en tand utdragen.
Första veckan i Colombia var vi på en båt med läkare,tandläkare som åkte och besökte byarna längst amazonasfloden.
Jag är tacksam över att det fanns en läkare ombord,jag blev nämligen sjuk.Fick i mig en amöba,hög feber,diarréer eftersom det är så varmt så klarar man inte att få i sig tillräckligt med vätska,så jag fick dropp och antibiotika i några dygn.När vi kom tillbaks till Leticia blev jag inlagd på sjukhuset.
Det var synd att jag missade en del av arbetet på båten.
Vi har även hjälpt till att bygga skolor,fyra blev helt färdiga och den femte påbörjades.
Här är den svenska gruppen.
Så här såg båten ut,det är en slags pråm framtill där mottagningen var,på kvällen hängde vi upp våra hängmattor och sov där.
Här är min hängmatta,ute i en by där vi byggde en skola.
Vi har ven besökt Peru och Brasilien.Sista veckan var vi i Medellin har varit en av världens farligaste städer.Där besökte vi ett fängelse Bellavista,för några år sedan mördades cirka två personer/dygn där,men det har blivet lugnare.
Vi har hjälpt en kvinna som går ut och delar ut mat till gatubarnen och uteliggarna.Det är så mycket man har upplevt på dessa fem veckor.

lördag 13 februari 2010

Tillbaks igen!!
Indiankvinna i sin kannot ute på Amazonasfloden. Den lilla indianflickan med de stora skorna........
Här har hon fått nya skor som passar.
Så mycket man har upplevt under de fem veckor vi var i Colombia som volontärer,vi reste med väskorna fyllda med barnkläder,skor tandläkarinstrument mm.
Jag kommer nog att återkomma med fler bilder.Det är skönt att vara hemma igen trots kylan,jag har saknat er mina bloggvänner.